Om "Birgitta"

Skibsnavn Skibstype Kaldesignal

Birgitta tidl. FRØKEN BLICHER tidl. Ivelo

Kutter OU 8681 
Hjemsted .........Mariager Byggeår    Rig
Længde o.a......50 fod - 16 m (heraf 4 bovspryd 1958 Gaffelrigget
Bredde............. 3,5 fod/  4,5 m bred, Brt/BT Nrt/NT
Byggested ......Skagen 18,1 7,1
Værft ...............Nippers værft Dybgang Fjernkending
Motor .............Volvo Penta MD 7 A Hk 100   2,5  
 

Vi ved kun, hvad vi har fået fortalt og har fundet på nettet, hvis du kender skibet og ved mere, -så skriv endelig til os.

Birgitta er en gaffelrigget ombygget bunkersbåd fra Nippers værft i Skagen. Skibet vejer ca 45 tons, ombygget i 1998, storsejl, klyver og fok, 100 hk MD 70 A Volvo Penta motor, helt ny generator og ny skillerelæ, 24 volt strømsystem, Ctrek pulslader, og inverter, 4 batterier seriekoblet , 6 prs redningsflåde, 4 køjepladser i forkahyt, toilet og bad, septiktank, 

Der er en kabys m/ fryser/køleskab og 220v køleskab, ovn med 3 blus, trykvand, varmtvandsbeholder, motorvarmen, radiatorer (motorvarme),  30 kg bruce anker, ankerkæde, stor el Falcon (lowrans) ankerspil, Garmin plotter, ekkolod, vhf, masser af andet udstyr, bla sommer læsejl og fuld vintertelt.

1958 til 2002 ...skibet er et erhvervsskib (regner vi med)

13-10-2002....  skibet købes og er hjemmehørende i Middelfart ombygges og anvendes til tursejllads.

18-06-2008...... skibes sælges og bliver hjemmehørende i Eikeland, Norge

xx-xx-xxxx ........skibet sælges og bliver hjemmehørende i Kolding

26-06-2018........skibet sælges og bliver hjemmehørende i Glyngøre

01-11-2019 ........vi køber skibet

 

Færgelejet.dk

TS fartøjslisten

Generalforsamling Der tegnes logo Der smages på rom :)

- har du viden om skibet ?

2 kommentar(er)

Skriv kommentar

2023.09.16 Skrevet af Svend Nipper
Hej.
Skibet er korrekt bygget på Brdr Nippers Skibsværft. Jeg tror, husker måske, at det blev bygget som mindre tankskib til at forsyne fiskeskibene med brændstof, vistnok til BP, men er ikke helt sikker.I vil måske kunne få nærmere oplysninger på Skagen Lokalarkiv som ligger inde med historiske informationer omkring værftet - men ikke alt! Brdr Nipper Skibsværft blev etableret 15. Marts 1906 af brødrene Sofus Nipper og Søren Nipper. Søren Nipper udtrådte i 30’erne af værftet og ind kom Arthur Nipper , søn af Sofus Nipper. Efter Sofus Nippers død overtog Arthur Nipper værftet og Frederik Nipper, søn af Arthur Nipper blev partner. Efter Arthur Nippers død var Frederik Nipper eneindehaver af værftet, der i 70’erne blev solgt til det nuværende Karstensens Skibsværft.
2022.06.18 Skrevet af Mette Bay
Test

Navnet Birgitta

Birgitta var en kvinde fra Vadstena (1303-1373) . Hun var aktivt og udadvendt, men også et menneske der fandt tid til stilhed midt i travlheden. Som noget usædvanligt for kvinder på hendes tid blandede hun sig i politik og bevægede sig dermed ind på mændenes domæne, hvilket naturligt nok gav skrammer.

Hun rejste meget rundt, særligt til hellige steder for at komme nærmere til en forståelse af Gud. Hun havde anlæg for det mysteriøse og modtog ifølge eget udsagn åbenbaringer fra Kristus og Jomfru Maria.

Birgitta var borgfrue og mor til otte børn. Hun engagerede sig i socialt arbejde, var arbejdsom og tænksom.

Da hendes mand døde, var hun stadig en kvinde i sin bedste alder. Åbenbaringerne kom til hende i disse år. Blandt andet et fuldt færdigt reglement for en ny klosterorden og en åbenbaring, hvor Kristus bød hende rejse til Rom og forblive der, indtil paven vendte tilbage fra sit eksil i Avignon.

Kendetegnende for Birgitta er hendes frygtløshed. Når hun erfarede, at folk i betroede stillinger, tog for sig af retterne og glemte deres forpligtelser over for de fattige, talte hun lige ud af posen. Ordene kom til hende gennem Kristus eller Maria, hvilket jo må siges at give dem en vis autoritet.

Birgittaordenen og Mariager.
Mariager Kloster blev oprettet som et birgittinerkloster for både nonner og munke i 1446. Navnet Mariager betyder egentlig Marias Ager - byen voksede siden op omkring birgittinernes kloster. Mariager Kloster voksede hurtigt til en rig stiftelse, der blev styret af en abbedisse med hjælp fra en skriftefader. Klosteret modtog store gaver og jordegods fra adelen, som ønskede sig sjælefred samt ville sikre sine ugifte døtres eksistens. Mariager Kloster blev derved en af de godsrigeste i Danmark.

Birgittaforeningen